Poradna Cooper Vision Biofinity 3 čočky

Autor: | Vloženo: 11.09.2014 000 14:24 | Témata: Poradna Cooper Vision Biofinity 3 čočky

Příčina problémů?

Dobrý den,
čočky mám více jak rok a nikdy mi nedělaly problémy..Obvykle jsem je nosila i týden v kuse a žádné potíže. Nyní jsem začala mít s čočkami problémy, buď škrábaly a nebo se prostě chytaly za horní víčko a nedržely v oku. Šla jsem tedy k doktorovi, oči nechala odpočinout několik týdnů a pak se vrátila k čočkám. Nové čočky vůbec nezlobí, ale pro jistotu jsem je na každou noc dávala do roztoku, pravidelně ale po 14ti dnech začnou způsobovat podobné komplikace např. přes jednu jde hůř vidět, v očích bolí a jsou pokroucené a zdeformované). Chtěla bych se zeptat, čím to může být, protože mi přijde divné, aby měsíční čočky vydržely dva týdny a pak hrůza.

  • 11. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu Lentiamo.cz

    Dobrý deň pani Jandová,

    ďakujeme za Váš dotaz. Príčin problému môže byť viacero. Znehodnocovať šošovky môže napr. nevhodný roztok, alebo môžu byť viac opotrebované v prípade, že sa pohybujete napr. v prašnom alebo klimatizovanom prostredí alebo napr. navštevujete saunu. Taktiež sa môže stať, že dané balenie šošoviek bolo od výroby chybné a šošovky spôsobujú komplikácie. V prípade, že všetky šošovky, ktoré Vám spôsobujú problémy pochádzajú z jedného balenia, ktoré bolo zakúpené u nás, môžete dané šošovky reklamovať. Ak však už používate šošovky z iného balenia a aj napriek tomu sú problémové, môže sa stať, že materiál daných šošoviek Vám prestal vyhovovať, alebo ste naň precitlivelá. Bohužiaľ, takto na diaľku sa však príčina Vášho problému odhaliť nedá, bolo by preto vhodné poradiť sa s Vaším kontktológom, vyšetriť oči a prekonzultovať s ním aj výber iných vhodnejších šošoviek.

    V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.

    Prajeme Vám krásny deň!

    Za tým VašeČočky.cz
    Zuzana Morvayová

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 11. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu Brýle-čočky

    Dobrý den, jak již bylo řečeno, příčin může být víc a opravdu by byla nejlepší kontrola kontaktologem.
    Jednou z příčin může být alergie na usazování bílkovin, tzv. gigantopapilární konjunktivitida (GPC) či např. suché oko. Doporučila bych používání roztoku Aosept. Jen pozor, jedná se o peroxidový roztok, není určený k oplachování čoček. Kontaktní čočky ale důkladně pročistí a neobsahuje žádné konzervační látky.
    Dále bych doporučila používání kapek pro zkvalitnění slzného filmu vhodných při nošení kontaktních čoček jako např. Optive, Systane atd. Pokud nedojde k zlepšení určitě neodkládejte návštěvu kontaktologa. Bude nutné čočky buď na čas vysadit anebo zaměnit za jiný vhodnější typ.
    Pěkný večer,
    Monika Škrétová Szaló
    Novus Optik

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.