Poradna Cooper Vision Biofinity 6 čoček

Autor: | Vloženo: 26.03.2020 000 09:30 | Témata: Poradna Cooper Vision Biofinity 6 čoček

Dotazy

Dobrý den,
nikdy jsem nepoužíval jiné čočky než jednodenní od značky iWear. Jsou tyto čočky na stejný způsob, nebudu s nima mít nějaké problémy (podráždění)?

Nosí se tyto čočky nepřetržitě celý měsíc? Nepotřebujou se jednou za čas sundat, aby si oči odpočinuly?

  • Radek

    Radek

    26. března 2020

    Dobrý den, děkujeme za dotaz.

    Značka iWear je privátní značkou optik GrandOptical a obvykle se pod ní skrývají čočky Biofinity od firmy CooperVision nebo AirOptix od firmy Alcon.

    Důležité parametry jsou zakřivení a průměr, aby Vám čočka v oku dobře seděla a potom vhodný materiál. Pokud hledáte kontinuální čočky, je dobré aby měly co nejvyšší propustnost kyslíku. Tato hodnota je u čoček Biofinity jedna z nejvyšších na trhu a proto se v některých případech mohou používat jako kontinuální.

    Měsíční čočky znamenají, že jeden pár nosíte po dobu jednoho měsíce, ale na noc je z očí vyjmete a uložíte do čistícího roztoku. Nicméně tyto čočky Biofinity (nebo čočky AirOptix Night&Day) je možno používat i jako kontinuální.

    V tomto případě však doporučujeme poradit se s Vaším očním lékařem či optometristou, který posoudí, zda jsou takové čočky vhodné pro Vaše oči a jak dlouho je vhodné mít je nasazené. Obecně se doporučuje i kontinuální čočky po několika dnech nebo alespoň na pár hodin denně vyjmout, aby si oko odpočinulo a čočka se vyčistila od bílkovin a dalších usazenin z okulárního sekretu, který právě snižuje propustnost kyslíku v čočkách.

    V případě dalších dotazů nás neváhejte znovu kontaktovat.

    Přejeme hezký den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 26. března 2020 - Oficiální zástupce obchodu Čočkyshop.cz

    Dobrý den,
    měsíční čočky Biofinity jsou odlišné oproti jednodenním čočkám. Jedná se o jiný materiál, mají jiné parametry jako je zakřivení a průměr. Pokud jste je tedy nikdy nenosil, nedokážu Vám na dálku říci, jak byste s nimi byl spokojený. Důležité je zkontrolovat usazení čočky na rohovce optometristou.
    Biofinity je potřeba každý večer z oka vyjmout, vyčistit a uložit do pouzdra. Nosíte je od otevření po 30 dní a měníte za nový pár. Nedoporučuji v nich nepřetržitě přespávat. (Vhodnější jsou potom Air Optix Night and Day.)
    Doporučuji Vám se objednat k optometristovi, který s Vámi provede kontrolu a doporučí vhodný typ.

    S pozdravem,
    Čočkyshop

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.