Poradna Kontaktní čočky


Autor: | Vloženo: 18.02.2010 000 19:09 | Témata: Poradna Kontaktní čočky

Čočky vs. brýle?

Dobrý den, čočky mám zakoupené na roční použití, ale druhý a třetí den(dnes) se mi je nedrží nasadit, mrkám. Podaří se vůbec někdy člověku, který pořád mrká při nasazování, to odnaučit, aby si mohl nasadit čočky? Hrozně mrkám, jednou jsem je měla u doktorky a doma, ale ted to prostě nejde, zajdu se poradit ještě jednou za doktorkou, ale i tak ... podaří se mi odnačit nemrkat? Jsem strašná na takové podbné věci. Můžou čočky třeba do pondělí nebo úterý zůstat čočky v roztoku bez výměny roztoku, když je nebude vůbec vyndávat z lahvičky?
A můžou jít na laser i tupozraký? Pomůžejim to aspoň trochu?
S další roky, jsem podrážděna, že se zrak zhoršuje a musím nosit brýle nebo čočky, v dětsví jsem měla jen jedničky, ale ted už mám 4 dioptrie.
Míša, 16

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    25. února 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    pokud máte při nasazování čoček nutkání mrkat, je vhodné nasazovat čočku s přidržením horního i spodního víčka. Čočka by neměla být v roztoku déle než 3dny, pokud je pauza mezi nošením delší, je nutné každé 3 dny provést čistící proces a vyměnit roztok v pouzdře.
    Na způsob nasazování čoček se můžete podívat zde:
    http://www.youtube.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.