Poradna Alcon Air Optix Night & Day Aqua 6 čoček

Autor: | Vloženo: 09.05.2013 000 08:26 | Témata: Poradna Alcon Air Optix Night & Day Aqua 6 čoček

Srovnání s Biofinity

Používám Air Optix Night & Day (tuto původní variantu i novou "Aqua") a jsem s nimi spokojená. Teď jsem objevila Biofinity a přemýšlím, že bych je vyzkoušela, protože jsou levnější. Zajímaly by mě zkušenosti lidí, kteří vyzkoušeli oba druhy a mohou srovnávat.

  • Lenka Chadimová

    Lenka Chadimová

    9. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    kontaktní čočky aplikuji a znám oba dva typy čoček. Obě kontaktní čočky jsou velmi dobré a vyhovují velkému okruhu klientů.
    Určitě je třeba navštívit aplikační středisko a čočky vyzkoušet. Z vlastní zkušenosti vím, že ne vždy je čočka vhodná pro všechny a někdy se stane, že komu vyhovují N&D,nemusí být spokojen s Biofinity a naopak.
    Doporučuji abyste zašla ke svému kontaktologovi a čočky vyzkoušela.
    S pozdravem

    PS: Dovolím si oponovat k předchozímu příspěvku, kde se uvádí rozdíl materiálů. Není to tak - Biofinity jsou silikonhydrogely s propustností 130DK stejně jako N&D. .Jsou taktéž určeny na prodloužené nošení, tedy s možností přespání.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • ladyzaba

      9. května 2013 - ladyzaba

      Dobrý den,
      děkuji za všechny odpovědi. Zajít si ke kontaktologovi má dva háčky - jednak tyto čočky nemá, jednak si tam nevyzkouším, co dělají v oku přes noc. Takže mě zajímají názory uživatelů, za které tímto děkuji.


    • NetČočky.cz

      9. května 2013 - Oficiální zástupce obchodu NetČočky.cz

      Hezký den,
      zcela jistě je správná druhá odpověď, obě čočky jsou z moderního silikonhydrogelu. Tento materiál je zatím jediný, který umožňuje kontinuální nošení čoček. Technologie výroby obou čoček se ale v některých detailech liší. Částečně bych si ale dovolil nesouhlasit s Vaší reakcí :-). V našem středisku aplikujeme v podstatě všechny typy čoček, které jsou v ČR registrovány. Každý klient samozřejmě dostane zkušební pár vybraných čoček a ty potom normálně používá (k tomu vlastně zkušební čočky jsou). Je pouze na něm, zda se pro ně rozhodne nebo ne. Radil bych tedy změnu kontaktologa :-)
      S pozdravem
      Pavel Dvořák


    • Lenka Chadimová

      9. května 2013 - Lenka Chadimová

      I já si myslím, že pokud zajdete za odborníkem, není problém jakékoli diagnostické čočky objednat, ev. nabídnout i jiné pro Vás výhodné řešení. Důležité je, že máte možnost čočky nějakou dobu nosit a pokud se s nimi rozhodnete přespat, je nejlepší dohodnout kontrolu co nejdříve druhý den hned po probuzení a vyloučit tak možné komplikace.
      Takový je běžný postup.
      S pozdravem


  • Bc.Monika Škrétová Novus Optik

    Bc.Monika Škrétová Novus Optik

    9. května 2013

    Dobrý den,
    jedná se především o zcela odlišné druhy čoček co se týče materiálu. Air Optix Night and Day jsou silikonhydrogelové čočky s vysokou prostupností pro kyslík. Nezatěžují rohovku a je možno v nich i přespat.
    Biofinity jsou běžné hydrogelové čočky. Pokud se rozhodnete pro změnu čoček, je potřeba je předem vyzkoušet v aplikačním středisku. Jinak nemáte záruku, že Vám budou na oku dobře sedět a nebudou mít negativní vliv na Vaše oči. A předesílám, že každý má odlišný tvar rohovky, tudíž srovnání jiných nositelů nemusí u Vás platit stejně.
    S pozdravem,
    Bc.Monika Škrétová Szaló
    Novus Optik

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • LENSEA.cz

      9. května 2013 - LENSEA.cz

      Hezký večer,
      rád bych Vás jen opravil. Kontaktní čočky Biofinity jsou ze silikonhydrogelového materialu, vyznačují se též velkou propustností pro kyslík s možností přespávání!! !!

      Kontaktní čočky Biofinity nejsou běžné kontaktní čočky, dle mých zkušeností se jedná o jedny z nejlepších kontaktních čoček u nás!

      Jinak se zbytkem bych souhlasil, každé kontaktní čočky (ikdyž mohou mít čočky stejné zakřivení) mohou "sedět" na různých očích různě .--> Nutno odborně naaplikovat, a nechat zkontrolovat specialistou.

      Bc.Jaroslav Soukup
      registrovaný optometrista
      aplikace kontaktních čoček


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.