Poradna Alcon Air Optix Night & Day Aqua 6 čoček

Autor: | Vloženo: 03.01.2018 000 00:45 | Témata: Poradna Alcon Air Optix Night & Day Aqua 6 čoček

Srovnání s jinými kontinuálními čočkami - Biofiity , Pure Vision- zkušenosti uživatelů

Používal jsem Air Optix Night & Day, které mi vyhovovaly lépe než (nová varianta "Aqua"). Když se objevily Biofinity, vyzkoušel jsem jeden pár. I když můžu nosit boje, k rozhodnutí mi to moc nepomohlo. Biofinity se mi zdály že jsou v oku sušší, ale mohlo to být počasím.

Existují uživatelé, kteří mají zkušenosti a mohou porovnat a podělit se o své zkušenosti?

Dají se tyto tři typy nosit bez vyndání 30 dní a nocí?

Děkuji za tipy.

  • ladyzaba

    ladyzaba

    3. ledna 2018

    Pure Vision neznám, nosím Air Optix Night & Day a zkoušela jsem Biofinity (měla jsem 3 páry). Biofinity mně byly méně pohodlné, také se mně zdály sušší.
    30 dní jsem nezkoušela nosit nikdy nic. Několik let jsem nosívala čočky týden (pak jsem vždy na noc vyndala a od dalšího dne nosila znovu týden), Air Optix i Biofinity, ale začalo mně vadit, že oči pak úplně odvykly být bez jejich ochrany, a když jsem si čočky vyndala, oči se bouřily, měla jsem hrozně nepříjemný pocit, že mně do nich „fouká“ nebo jak to říct. Doktor mně vysvětlil, že ta čočka je vlastně svým způsobem chrání před kontaktem s okolním světem a ony tak vlastně zchoulostiví. To jsem nechtěla, takže teď vyndávám vždy na noc. Stejně se mně ale vyplácí používat čočky určené ke kontinuálnímu nošení, protože se mně nestává, že by mně začaly v oku vadit, když se třeba natáhne večer a jde se spát hodně pozdě (to se mně dřív stávalo), a pokud jsem mimo domov, většinou si je nevyndávám ani na spaní.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 3. ledna 2018 - Oficiální zástupce obchodu Čočky-kontaktní.cz

    Dobrý den,

    kontaktní čočky Air Optix Night and Day Aqua, Biofinity, PureVision i PureVision 2 jsou vyrobeny ze silikon-hydrogelového materiálu. Propustnost kyslíku je u všech na vysoké úrovni a obsah vody se pohybuje v nižších hodnotách.
    U všech těchto kontaktních čoček je výrobcem schváleno prodloužené (kontinuální) nošení - většinou 30 dní a 29 nocí. Každý nositel by ale měl tento režim nošení předem konzultovat s očním specialistou, protože nemusí být vhodný pro všechny oči.
    Výběr kontaktních čoček je velmi individuální a každý nositel by se měl řídit především dle svých subjektivních pocitů. Ze stejné značky a typu kontaktních čoček mohou mít dva nositelé naprosto odlišné pocity. Velmi důležité je složení slzného filmu nositele, protože jeho "kompatibilita" s materiálem kontaktních čoček ovlivní pohodlí během nošení.
    Teoreticky, dle vlastností, by měly být nejlepší Biofinity (poměr vody v materiálu + propustnost kyslíku). Jak ale sám vidíte, ne vždy se lze řídit dle těchto informací. U mnoha nositelů může pohodlí při nošení ovlivnit i průměr a zakřivení čočky.
    Vždy platí, že kontaktní čočky je nutné vyzkoušet.

    Doufáme, že náš příspěvek pro Vás bude užitečný :)

    Přejeme Vám krásný den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Čočkyshop.cz

    Čočkyshop.cz

    3. ledna 2018

    Dobrý den pane Nováku,

    kontaktní čočky Air Optix Night & Day, Biofinity i PureVision jsou určené k přespávání. I když se může v těchto čočkách přespávat, doporučovala bych Vám je určitě párkrát v měsíci na noc vyndat, aby si oko odpočinulo a na rohovku se tak dostalo větší množství kyslíku.Čím častěji je na noc budete vyndavat, tím lépe.

    Někteří uživatelé kontaktních čoček nesnesou kontinuální nošení a v kontaktních čočkách vůbec nepřespávají.

    Proto je nejlepší navštívit očního specialistu aby se Vám podíval na usazení kontaktní čočky přímo na rohovce. I když mají kontaktní čočky např. stejné zakřivení, mohou se na oku chovat úplně jinak. Důležitou roli hraje také průměr, zpracování, materiál a celkový design kontaktní čočky.

    Jak říkáte, pocit suchých očí může způsobovat také prostředí, ve kterém jste se zrovna vyskytoval. Pokud např. pracujete hodně na počítači, tím pádem méně mrkáte- máte nedostatek slzného filmu, oko se začne vysušovat a čočka škrábat. V tomto případě, bych Vám doporučovala zakoupení zvlhčujících kapek, které jsou určené přímo na kontaktní čočky. Ideální je aby neobsahovaly konzervační látky.

    S kontaktními čočkami Biofinity máme dobré zkušenosti, ale jak říkám, každé oko je jiné a může se stát, že zrovna tato čočka Vám sedět nebude.

    Kontaktní čočka PureVision má i zlepšenou variantu a to PureVision 2HD, která je také určena ke kontinuálnímu nošení. Je měkčí a prodyšnější něž její starší verze.

    Nejjednodušší cesta k nejvhodnější variantě kontaktních čoček je konzultace s očním specialistou :)

    S pozdravem a přáním pěkného dne

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.