Poradna Bausch & Lomb SofLens 59 6 čoček

Autor: | Vloženo: 05.01.2019 000 15:45 | Témata: Poradna Bausch & Lomb SofLens 59 6 čoček

Rozlišení čoček

Chtěl jsem se zeptat, dá se nějak zjistit, která čočka je do kterého oka? Zatím se mi nepovedlo zjistit, jestli je nějak určené která čočka je do levého oka a která do pravého, nebo je to jedno? A jak se prosím dá jednoduše zjistit, která strana čočky jak patří do oka? Děkuji za odpovědi.

  • 6. ledna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Čočky-kontaktní.cz

    Dobrý den,

    kontaktní čočky jsou stejné a rozlišovat pravou a levou čočku budete muset jen tehdy, když máte na každém oku jiné dioptrie. Pokud potřebujete na každé oko jinou čočku, je ideální nadepsat si krabičky čoček "pravá" a "levá".

    Při péči o čočky je ideální začínat vždy od pravého oka a pravou čočku vždy uložit do pouzdra do kalíšku s označením pro pravé oko.

    Kontaktní čočky SofLens 59 bohužel nemají indikátor rubu a líce, takže nemají značku, s jejíž pomocí byste odhalil, zda nasazujete čočky obráceně. Je tedy možná pouze vizuální kontrola. Čočku usadíte na konci prsu a pohledem z boku zjistíte, zda má čočka správný tvar. Okraje kontaktní čočky musí směřovat vzhůru a čočka musí mít kulovitý tvar - něco jako mistička. Pokud by okraje čočky směřovaly do stran a čočka vypadala spíš jako talířek, je otočená špatně.

    Pokud navštívíte náš eshop, v infoportálu najdete celou řadu článků, které Vám pomohou i poradí.
    https://www.cocky-kontaktni.cz...

    Přejeme Vám hezký den!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Čočkyshop.cz

    Čočkyshop.cz

    7. ledna 2019

    Dobrý den,

    pokud máte odlišné dioptrie, je potřeba si je hlídat. Na kontaktní čočce není dioptrie zaznamenána. Každý večer byste si kontaktní čočky měl vyndavat a ukládat je do pouzdra. Na pouzdře máte napsané písmeny pravá a levá, snažte se to dodržovat abyste nezaměnil dioptrie.

    Pakliže máte stejné dioptrie a kontaktní čočku si nasadíte na začátku cyklu nošení (to znamená 1. den) nezáleží na tom, do kterého oka si ji dáte, ale dávejte si pozor, až si ji budete vyndavat, snažit se ji uložit správně do kalíšku pravá a levá a to po dobu 30 dní dodržovat. Hrozí tím menší riziko např. přenosu zánětu z jednoho oka do druhé atd..

    Kontaktní čočku je dobré umístit na špičku ukazováčku, tak aby všechny okraje byly nahoru, to znamená, že kontaktní čočka nesmí být ani jednou stranou přilepená na prstu. Je dobré se na ni podívat zespodu a zaměřit se na okraje kontaktní čočky. Pokud Vám připomíná tvar mističky: okraje jsou zaoblené- je správně. Pokud by okraje směřovaly ven a byly ostřejší: má tvar talířku - je špatně.

    Pokud byste si ji dal do oka špatně, kontaktní čočka by Vás škrábala a byla by nepříjemná.

    Pokud jste tyto kontaktní čočky s nikým nekonzultoval a nikdo Vám nezkontroloval usazení přímo na rohovce, doporučovala bych Vám navštívit kontaktologa a vše zkontrolovat. Kontaktní čočka nesmí být ani těsná ani volná. Pakliže Vám na oku sedí špatně, hrozí Vám riziko očních problémů, jako jsou např. záněty a neovaskularizace rohovky apod.


    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.